Het perfecte plaatje: het streven van ieder persoon. Als we dit plaatje hebben behaald, zijn we goed genoeg, worden we gezien en kunnen we tevreden zijn.

Binnen dit ideaalbeeld is geen ruimte voor de kwetsbare kanten: onzekerheid, mislukking en angsten. Om dit te verbergen, jagen we naar zekerheid en controle die we zoeken in harder werken, grotere prestaties en meer perfectie. Onszelf niet realiserend dat we op deze manier in een ratrace zijn beland, opgejaagd door onze kwetsbaarheden. Een strijd waar we vroeg of laat een prijs voor gaan betalen.

Voor mij een herkenbaar verhaal. Ik groeide op in Egmond-Binnen, een klein dorpje in Noord-Holland. Mijn jeugd was gelijk aan die van ieder ander kind uit een klein dorp. Aan de buitenkant leek alles normaal, maar van binnen was ik heel terughoudend en onzeker, mede doordat ik last had van veel acne. Ik schaamde me voor mezelf, had weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld.

Inventio Personal Training
Westheticz Online Personal Trainer

Ik had de overtuiging dat ik door succes en prestatie bewonderd zou worden en mijn onzekerheden achter me kon laten. “Becoming All That I Can Be” werd mijn mantra. Een goed fysiek zou hier zeker aan bijdragen, dus op mijn 17e begon ik met krachttraining. Ik trainde hard en met succes: ik voelde mij gezien, erkend en mijn zelfvertrouwen groeide.

Mijn leven kwam in een positieve flow. Veel eigenschappen die je ontwikkeld in de gym hebben ook een positieve uitwerking op het leven daarbuiten. Mijn levensmotto “Becoming All That I Can Be” stopte dan ook niet binnen die vier muren. De voordelen van krachttraining wilde ik naar buiten brengen om daarmee mensen te inspireren, motiveren en helpen ook op zoek te gaan naar hun volledige potentie. Mijn bedrijf als (online) Personal Trainer groeide hard en in de tussentijd werkte ik aan mijn skills en kennis, door het behalen van de cursussen Menno Henselman Personal Trainer en Milo Education & Performance. In diezelfde periode dat ik mijn bedrijf startte, begon ik ook een traject richting mijn eerste bodybuilding wedstrijd.

Door Corona heb ik nooit op het podium gestaan, maar desondanks heeft het wedstrijdtraject me een mooie trofee opgeleverd. Namelijk het inzicht dat ik mijn onzekerheid en angst voor afwijzing probeerde te verschuilen achter een masker van succes en uiterlijk vertoon. Ik was gevangen door een ontembare drang om te presteren en een jacht op erkenning en waardering. Ik had de overtuiging niet meer onzeker te zijn of te worden afgewezen, wanneer ik succesvol was. Ik ging voorbij aan mezelf en mijn omgeving en trok mijn angst en onzekerheid altijd met me mee, hoe goed mijn prestaties ook waren.

Dit inzicht veranderde mijn kijk op krachttraining, spiergroei en het ideale plaatje. Waar een gespierd en krachtig lichaam eerst een doel op zich was en een essentieel aspect van het ideaalbeeld, werd het slechts een middel. Het ideale plaatje realiseren we niet door te jagen op prestatie en perfectie, maar door controle te krijgen over onze kwetsbaarheden door deze te aanvaarden en er te laten zijn. Niet door, maar samen met een goed fysiek.

Met Inventio is het mijn streven om mannen door middel van coaching en krachttraining inzicht te geven in hun kwetsbaarheden en het vertrouwen deze te aanvaarden. Dit stelt hen in staat hun volledige potentie te uiten en het succes te ervaren dat op hen wacht.

Ook jouw volledige potentie tot uiting brengen en leven vanuit passie en flow, door jouw kwetsbaarheden te omarmen?

Klik hier voor een vrijblijvende kennismaking